SyllabusPaper.In

Download Syllabus, Books, Previous Year Question Sample Papers, PDF

SBI PO Previous Papers PDF Download|Sample Paper 2017

Candidates who have applied for SBI PO Exam and going to attend the exam may get latest sample paper & previous year question paper from here and prepare accordingly. SBI PO Previous year Question Paper not only provides idea about the exam but also make the confidence to face the examinations.

SBI PO Sample Paper 2017

Here we provide you latest sample paper with solutions which are very helpful in your preparation for this exam. You can also visit official website for more information.

SBI Previous Papers PDF

SBI PO Exam Question paper 21-06-2014 PDF Answer key
 SBI PO Exam Question Paper June 2014 PDF Answer key
SBI PO Exam Question Paper 28-04-2013 PDF
SBI PO Exam Question Paper 18-04-2010 PDF
SBI PO Exam Question Paper 18-05-2003 PDF 
SBI PO Exam Question 28-04-2013
SBI PO exam 28-06-2014 Question paper  Answer key
SBI PO Preliminary Exam 2015 solved question paper   Answer key 
SBI PO Main 2016 Sample Paper Download

SBI PO Previous Year Papers

Ques 1. Every year March 20 is celebrated as what day?

(A) World Sparrow Day

(B) International Women’s Day

(C) World Cuckoo Day

(D) International Child Day

(E) International Mother’s Day

Ans: (A)

Ques 2 Invisible Export means export of–

(A) Services

(B) Prohibited goods

(C) Restricted goods

(D) Goods as per OGL list

(E) Other than those given as options

Ans : (A)

Ques 3. One of the famous Indian Sportsperson released his/her autobiography–’Playing to Win’ in November 2012. Name the sports-person correctly–

(A) SainaNehwal

(B) Mary Kom

(C) Yuvraj Singh

(D) Sachin Tendulkar

(E) Sushil Kumar

Ans : (A)

Ques 4. The NRIs while investing in the equity of a company cannot buy more than prescribed percentage of the paid up capital of that company .What is the prescribed percentage ?

(A) 2% (B) 3% (C) 4% (D) 5% (E) 6%

Ans : (D)

Ques 5. Government as part of the recapitalization plan, infused capital in State Bank of India recently. Indicate the approximate capital infusion–

(A) Rs. 500 cr. (B) Rs. 1000 cr. (C) Rs. 1,500 cr.

(D) Rs. 2,000 cr. (E) Rs. 3,000 cr.

Ans : (E)

Ques 6. Prof. Muhammad Yunus, the recipient of the Nobel Peace Prize 2006 is the exponent of which of the following concepts in the field of banking ?

(A) Core Banking (B) Micro Credit (C) Retail Banking

(D) Real Time Gross Settlement (E) Internet Banking

Ans : (B)

Ques 7. Banks in India are required to maintain a portion of their demand and time liabilities with the Reserve Bank of India. This portion is called–

(A) Statutory Liquidity Ratio (B) Cash Reserve Ratio (C) Bank Deposit

(D) Reverse Repo (E) Government Securities

Ans : (B)

Ques 8. The European Union has adopted which of the following as a common currency?

(A) Dollar (B) Dinar (C) Yen

(D) Euro (E) Peso

Ans : (D)

Ques 9. Who is the Captain of Australian Cricket Team, which currently (March 2013) visited India?

(A) Michael Clarke (B) Shane Watson (C) Shane Warne

(D) Michael Hussey (E) Ricky Ponting

Ans : (A)
Ques 10. Who is the author of the book ‘Women of Vision’ ?

(A) Ravinder Singh (B) PreetiShenoy (C) Amish Tripathi

(D) DurjoyDutta (E) AlamSrinivas

Ans : (E)

Ques 11. Which of the following term is associated with the game of Cricket ?

(A) Bouncer (B) Love (C) Goal

(D) Mid Court (E) Collision

Ans : (A)

Ques 12. The Holidays for the Banks are declared as per–

(A) Reserve Bank Act (B) Banking Regulation Act (C) Negotiable Instruments Act

(D) Securities and Exchange Board of India Act (E) Companies Act

Ans : (C)

Ques 13. In banking business, when the borrowers avail a Term Loan, initially they are given a repayment holiday and this is referred as–

(A) Subsidy (B) Interest Water (C) Re-phasing

(D) Interest concession (E) Moratorium

Ans : (E)

Ques 14. One of IT Company from India has become the first Indian Company to trade on NYSE Euronext London and Paris markets from February 2013 onwards. Which is this company ?

(A) Wipro Infotech Ltd.

(B) L&T Infotech

(C) HCL Technologies LTD.

(D) Infosys Technologies Limited

(E) Polaris Financial Technology Ltd.

Ans : (D)

Ques 15. Banking Ombudsman is appointed by–

(A) Government of India (B) State Governments (C) RBI

(D) ECGC (E) Exim Bank

Ans : (C)

Ques 16. BSE (Bombay Stock Exchange), the oldest stock exchange in Asia has joined hands with one more International index in February 2013. This association has resulted in change of name of BSE index. What is the change of name effected ?

(A) Dow Jones BSE Index (B) NASDAQ BSE Index (C) S&P BSE Index

(D) Euronext BSE Index (E) Other than those given as options

Ans : (C)

Ques 17. Interest on Savings deposit now-a-days is–

(A) Fixed by RBI (B) Fixed by the respective Banks (C) Fixed by the Depositors

(D) Fixed as per the contract between Bank and the Consumer Court (E) Not pay by the Bank

Ans : (B)

Ques 18. The customers’ by opening and investing in the Tax Saver Deposit Account Scheme in a bank would get benefit under–

(A) Sales Tax (B) Customs Duty (C) Excise Duty

(D) Professional Tax (E) Income Tax

Ans : (E)

Ques 19. Pre-shipment finance is provided by the banks only to–

(A) Credit Card Holders (B) Students aspiring for further studies (C) Brokers in equity market

(D) Village Artisans (E) Exporters

Ans : (E)

Ques 20. A non-performing asset is–

(A) Money at call and short notice (B) An asset that ceases to generate income

(C) Cash balance in till (D) Cash balance with RBI

(E) Balance with other banks

Ans : (B)

Hope this will help you in your Preparation. Put your queries & suggestion in the comment box below. For more updates regarding syllabus of any other upcoming exam keep in touch with our website Syllbuspaper.in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SyllabusPaper.In © 2017 Frontier Theme